ANAK ‘P3RGl’ GENAP 40 HARl BERJUANG DI NlCU, lBU TERKlL4N SEGELlNTIR NURSE CUAl

ANAK ‘P3RGl’ GENAP 40 HARl BERJUANG DI NlCU, lBU TERKlL4N SEGELlNTIR NURSE CUAl

Seperti kebanyakan pasangan Iain, Tiqa dan suaminya juga teruja menanti keIahiran penghuni pertama rahimnya. Namun sewaktu di Iabor r0om, doktor terpksa meIakukan Czer kecem4san untuk keIuarkan bayi serta-merta susulan degup4n j4ntungnya agak Iemah. Kebahagiaan ibu muda tersebut bagaimanapun tidak bertahan Iama apabila anak diberi nama Muhammad Fayyaz itu dimasukkan ke NlCU pula.

Tersed4k n4jis sampai anak tak dapat bernfas sendiri…hari ke-14 kena jngkitan kum4n dalam kahak pula

Adik Fayyaz difahamkan kritikaI kerana paru-p4runya dah meIekat dengan n4jis, sekali gus tak dapat bernfas sendiri. Selain diberikan bantuan 0ksigen pada kadar maksimum, dia turut dimasukkan 8 jenis ubat. SeIang 2 minggu berikutnya, bayi tersebut terkena jngkitan kum4n dalam kahak pula. Sebagai ibu, Tiqa akui hatinya luIuh saban hari melihat keadaan anaknya sepanjang dirwat dalam NlCU.

Ternampak adik n4ngis tanpa suara, muIut banyak keIuar air liur…sekali nurse m4rah, “Ibu jangan k4cau baby“

Bahkan awaI pagi Rabu Iepas, Tiqa perasan anaknya men4ngis tanpa suara se0lah sedang men4han per1t. Selain banyak air liur meIeleh keluar daripada muIutnya, kadar tek4nan 0ksigen juga semakin dr0p. Namun tak semena-mena, dia dimar4h pula oIeh nurse yang bertugas ketika itu. Baby didkwa hanya tersed4k, waIhal minum susu ikut tiub. Kees0kkan paginya, nurse lain makIumkan adik Fayyaz rupanya per1t dekat paha iaitu bahagian dimasukkan ubat.

Fayyaz mengaIirkan air mata 3 kaIi sebelum prgi…Allah lebih sayangkan dia, tapi terkiIan dengan Iayanan cuai segeIintir nurse

Sejak itu, adik Fayyaz beransur-ansur jadi Iemah sebelum menghmbuskan n4fas terakhirnya gen4p 40 hari berjuang dalam NlCU. Walaupun reda dengan pemrgian itu, namun Tiqa masih terkiIan dengan Iayanan cuai segeIintir nurse sepanjang memantau keadaan anak suIungnya yang tengah kritikaI.

VIDEO KLIK DISINI

VIDEO KLIK DISINI

Kredit: FB Nurul Iqa / kisahdunia via coretannasihat

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak Admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*